Projecten in Egmond aan Zee

Nieuwbouw

De stand van zaken

Nieuwbouw | Winkel & Buis makelaars en taxateurs
Bouwen, bouwen, bouwen?

Roep om woningen

Daar waar nieuwbouw verschijnt, verdwijnt landschap. De afweging om ergens wel of niet te bouwen is daarom erg moeilijk. De één wil een grotere kans op een huis in de buurt, de ander wil niet dat onze prachtige omgeving geweld wordt aangedaan. Iedereen mag er een mening over hebben en iedereen heeft gelijk.

De beslissing om in een gebied te (laten) bouwen wordt politiek gemaakt. De ene partij wil veel nieuwe woningen, de andere heeft meer oog voor natuurbehoud. Samen moeten we tot afspraken komen. De roep om nieuwbouw lijkt op dit moment de overhand te hebben. In ieder geval spelen in de Egmonden op dit moment de volgende projecten en plannen:

Nieuwbouw | Winkel & Buis makelaars en taxateurs
Actueel

Projecten in de Egmonden

01

Sporthal/Watertoren

Al enige tijd zijn er plannen om de oude sporthal in Egmond aan Zee te vernieuwen en  op deze plek een aantal nieuwe woningen te realiseren. Het gaat in totaal om 12 twee-onder-één-kap woningen en 22 rijwoningen, waarvan 15 zogenaamde CPO woningen. Na de bouw van de sporthal in 2024/2025, is de planning dat in 2025/2026 gestart zou kunnen worden met de bouw van de woningen.

Belangstelling voor het project? Schrijf dan in voor de nieuwsbrief.

02

Overduin (Delversduin)

Aan de west kan van Egmond ad Hoef, tussen het Delverspad, Graaf Dirkplein en Herenweg, is bestemmingsplan ‘Delversduin’ vastgesteld. Het plan voorziet in de bouw van maximaal 162 woningen, waarvan 30% sociale huur en 20% zogenaamde middensegment. Mogelijk zouden de bouwwerkzaamheden in 2025 van start kunnen gaan.

Belangstelling voor het project? Schrijf dan in voor de nieuwsbrief.

03

Land Van der Molen

In tegenstelling tot eerdere plannen, lijkt het er nu van te gaan komen; In Egmond-Binnen zal eindelijk de Meeuwenlaan ‘afgemaakt’ worden. Op het tussenliggende ‘Land van der Molen’, zullen 4 vrijstaande woningen, 4 twee-onder-een kap en 9 rijwoningen worden gebouwd. De verkoopprocedure voor dit plan zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 kunnen beginnen. Nadat 70% van de woning verkocht is, zou de bouw dan in het derde kwartaal kunnen starten.

Belangstelling voor het project? Schrijf dan in voor de nieuwsbrief.

04

Dorp en Duin

Met het plan ‘Dorp en Duin’ zou de bouw van 300 tot 350 woningen mogelijk gemaakt moeten worden, verdeeld over drie locaties in Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Daar waar de gemeente op deze locaties wilde inzetten op woningbouw, wilde de Provincie Noord-Holland dit echter niet.

Enige tijd geleden heeft de gemeente besloten om niet langer tegen de wens van de provincie in te gaan en de plannen niet verder door te zetten.

Aankoop van een huis | Aankoopmakelaar | Winkel & Buis makelaars en taxateurs in Egmond aan Zee
Wij houden u op de hoogte

Nieuwsbrief

Wilt u weten hoe het verder gaat met de projecten, of heeft u belangstelling om in aanmerking te komen voor een woning in één van de projecten? Laat dan uw gegevens achter en schrijf in voor de nieuwsbrief of neem vrijblijvend contact op.

 

Inschrijven

Neem contact op

    Nieuwsbrief

    Gratis zoekopdracht

      Bezichtiging plannen

      Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op